Žena sotila muža pod idúci vlak, je obvinená z vraždy z nenávisti

30.12.2012 Celý región

New York 30. decembra (TASR) - Ženu, ktorá strčila 46-ročného indického prisťahovalca pod prichádzajúci vlak metra v New Yorku a ten ho usmrtil, bola obvinená z vraždy z nenávisti. Informoval o tom v sobotu newyorský prokurátor. Správu priniesli tlačové agentúry AP a Reuters.

Newyorská polícia zatkla Ericu Menendezovú (31) v sobotu po tom, čo si jeden okoloidúci na ulici všimol, že sa žena podobá na tú zo záznamu bezpečnostných kamier metra, a zavolal policajných príslušníkov. Tí ženu odviedli na policajnú stanicu, kde poskytla vyjadrenia naznačujúce, že zločin spáchala.

Hovorkyňa okresného prokurátora v newyorskej štvrti Queens Richarda A. Browna uviedla, že Menendezová povedala polícii, že nenávidí hinduistov a moslimov.

Indický prisťahovalec Sunando Sen pochádzal z Indie, ale nie je jasné, či bol moslim alebo hinduista.

K incidentu v metre, pri ktorom Sen zomrel, došlo vo štvrtok večer 27. decembra. Svedkovia vyhlásili, že neznáma žena, ktorá sa predtým rozprávala sama so sebou, odstrčila Inda z nástupišťa na koľaje, keď sa do stanice vo štvrti Queens blížil vlak. Potom ušla. Polícia ihneď zverejnila záznam bezpečnostných kamier, na ktorom vidieť ženu utekajúcu z miesta činu.

Menendezová sa v súčasnosti nachádza vo väzbe.

V priebehu mesiaca druhý takýto incident

Je to už druhý incident tento mesiac, keď niekoho sotili na koľaje v newyorskom metre a prišiel tak o život.

Sena označili známi ako úspešného prisťahovalca s podnikateľským myslením, ktorý žil v USA už 20 rokov. Začiatkom tohto roka si otvoril vo štvrti Manhattan malú firmu s názvom New Amsterdam Printing Company. Celé roky ťažko pracoval, aby ušetril peniaze na otvorenie tohto malého obchodu s kopírovacou službou, informovali noviny New York Times.

Cestujúci majú teraz obavy o svoju bezpečnosť v metre. Jeden z Newyorčanov, ktorý metro využíva každý deň, povedal, že "najlepšie je nestáť pri okraji nástupišťa a mať oči dokorán otvorené".
 

Vyberte región